Els espais transmeten i reflecteixen l’energia que nosaltres aportem en ells, per això és molt important tractar de retenir les positives i espantar les negatives. El Feng Shui, teràpia xinesa considerada per molts com una ciència que intenta trobar l’equilibri i aportar energia, ens pot ajudar a això .

A continuació us donem alguns tips per a arribar a canalitzar tota aquesta energia.

Fos desordre!

Acumular objectes inservibles emet un senyal de saturació d’idees i provoca un desordre en la ment que pot alterar el camí de consecució de les nostres metes. Desfent-nos d’allò que ja no utilitzem, estem deixant espai perquè l’energia circuli i flueixi per tots els racons de la casa.

Col·loca miralls

Els miralls ajuden a fluir l’energia però alhora són objectes que reflecteixen i, en col·locar-los hem de tenir en compte què és el que es veurà reflectit. Mai han de posar-se en algun angle on es puguin reflectir les portes dels banys o les cantonades, el millor lloc per a col·locar-los és en el menjador, la sala d’estar o el rebedor.

Dosa els colors

Els colors ying (pastissos, cremes, beiges clars, marrons, negres i grisos) són colors que transmeten tranquil·litat i pau, però un excés de negres i/o grisos pot provocar en la persona tristesa, adversitat, solitud…

Els colors yang com el vermell, taronja o el groc, estimulen i apassionen però si s’abusa poden contribuir a deslligar agressivitat i nerviosisme en les persones.

Per tant, per al Feng Shui el dosatge de colors és molt important. Per exemple, en dormitoris utilitzarem colors ying per a ajudar el descans i a la relaxació, però el toc d’un color yang ajudarà a aconseguir l’equilibri i harmonia adequades.

Decora amb plantes

Les plantes són éssers vius que generen energia i són una excel·lent opció per a la decoració. La falguera, la ficus robusta, la palma i la palmera de bambú són quatre plantes que ajudaran a purificar l’ambient i a potenciar el Feng Shui en la llar. Però ull! un excés de vegetació o tenir-les en malament estat irradia energia nociva que hem d’evitar.