El disseny, l’ordre, la distribució… tot resulta fonamental a l’hora de decorar qualsevol estada de la casa, però especialment en la cuina, on conservar aquest ordre es converteix en una de les tasques més complexes, i més quan hem de conformar-nos amb un espai reduït.

Hem de tenir en compte que la distribució interior no només ha de basar-se en l’estètica sinó també en la funcionalitat. A continuació us donem 5 idees per a aconseguir una cuina pràctica i funcional sense perdre de vista l’originalitat.

Penjar les olles i les paelles

És una fàcil solució per a alliberar els armaris. En lloc d’emmagatzemar les paelles i les olles unes dins de les altres, col·locar una senzilla barra en el sostre ens permet mostrar-les alhora que les tenim més a mà.

Emmagatzemar verticalment els coberts

En els calaixos més profunds col·locar separadors verticals per als coberts, i aprofitar per a deixar un espai per als utensilis més grans com les pales, cullerots… ens ajudarà a optimitzar millor l’espai dels calaixos.

Tenir una paret organitzadora

Convertir una paret en un espai on penjar els utensilis d’ús diari és una de les opcions més encertades. Els panells típics per a penjar eines o també els de suro ens poden servir perfectament, a més es poden posar i llevar els ganxos que es necessitin.

Posar penjadors a les portes

Els interiors de les portes són espais que solem donar per oblidats, però usar penjadors o baldes ens permetrà col·locar els draps, baietes, bosses… amb ells disposarem de més llocs per a guardar les coses.

Situar el reciclatge

Una alternativa a tenir totes les galledes de reciclatge a la vista, és trobar un lloc específic per a situar-los en el mateix mobiliari de la cuina. En un moble extraïble sota l’aigüera pot ser que resulti el lloc idoni.

Si vols fer la teva reforma pots demanar el teu pressupost sense compromís.