L’adolescència és un període complicat en la vida de totes les persones. El millor que pots fer és ajudar-lo al fet que se senti bé a casa. És molt important que els seus canvis es vegin acompanyats d’una habitació adaptada a ells en la qual puguin refugiar-se. Així, tot quedarà llest perquè dins d’un temps facin un primer pas cap a l’edat adulta.

Idees principals

  • Deixar que s’expressin en la seva pròpia habitació. Potser no compartiu els mateixos gustos i els seus et poden semblar una mica estranys. Calma, és només una etapa.
  • És normal que prefereixi passar més temps a la seva habitació juvenil que en els espais comuns: un espai per a la seva intimitat com per a jugar amb jocs d’ordinador ajudarà al fet que la seva habitació sigui un lloc ideal per a créixer.
  • Deixa que els seus amics vengen a casa i se sentin còmodes en ella: pensa en un espai multifuncional amb seients còmodes o coixins per a relaxar-se o quedar-se a dormir.
  • És una fase on els gustos van i vénen i on la roba ràpidament es queda petita. Pensa en mobles flexibles que puguis anar canviant o afegint per a adaptar-se al seu desenvolupament físic i personal.
  • Usarà molts productes per a la cura personal per a lluitar contra grans i barbs i ésser el més maco o la més maca de classe. Crea un lloc on pugui guardar-los ordenadament i pensa en un gran mirall en el qual pugui veure’s.

Elements que ajudaran

Llit per a convidats

Passar temps en el seu dormitori amb els seus amics és molt important a aquestes edats. Un llit amagat sota la seva t’aportarà funcionalitat i t’ajudarà a estalviar espai. En un altre post t’expliquem com triar llit nou.

Moltes calaixeres

Et sorprendrà la quantitat d’objectes que començaran a guardar, alguns fins i tot secrets, per la qual cosa necessitaran molt espai de magatzematge per a mantenir-ho tot en ordre.

Penja-robes

L’últim que voldran serà fer la bugada, així que un penja-robes on deixar la roba que els encanta i que ja han usat però encara no està bruta, serà la millor opció si no vols trobar-te amb una pila de roba damunt de la cadira.

Quadres

Donar-li l’oportunitat de penjar les seves fotos favorites amb les seves amig@s és una bona idea per a quan els trobi a faltar, que sabem que durant l’adolescència, les amistats són el més important.

Colors neutres

El rosa, el blau, el verd, i en general els colors molt marcats, faran veure l’habitació molt infantil i amb el temps podrien cansar-se. Et recomanem parets blanques i mobiliari neutre en tons fusta o blanc. Els detalls com a jocs de llençols, coixins, decoració si que poden ser del color que ells prefereixin per a trencar amb la sobrietat.

Espai per a estudiar

El més important durant aquesta època és que estudiïn, passaran moltes hores preparant assajos, fent deures i estudiant per a exàmens, per la qual cosa necessiten un espai buidat, còmode, lluminós i que els permeti concentrar-se en el seu futur. Et recomanem un escriptori el més gran possible (dins de les possibilitats de l’espai de la teva casa) i una cadira de qualitat perquè no influeixi negativament en el seu creixement i desenvolupament.

Si no tens molt clar com fer-ho, el nostre departament de *interioristas t’ajudaran a aconseguir l’habitació queel teu fill desitja.