La decoració sostenible fa referència a l’ús de materials i objectes que segueixen els principis d’equilibri entre el factor econòmic, social i ecològic. En altres paraules, es tracta d’una decoració que utilitza productes i materials reciclats i naturals que causen el menor impacte ambiental.

Aquesta alternativa ofereix diversos avantatges, com ara l’aprofitament i reutilització de materials, un estalvi per als consumidors i també la contribució pel medi ambient. Per això, és molt fàcil incorporar-la a la llar, sobretot si segueixes les idees que veuràs a continuació.

Recicla tot el que puguis

El reciclatge és una de les millors opcions per a tenir una llar sostenible. De fet, en reciclar minimitzem l’impacte ambiental del nostre consum i produïm menys residus. Per això, abans de tirar un moble o objecte a les escombraries, pensa que encara li pots donar un millor ús i millor vida.

La fusta, per exemple, és un dels materials més versàtils i claus per a reciclar, ja que amb el pas del temps continua resistint i mantenint la seva bellesa, de manera tal que pots escatar i pintar algun moble vell que tinguis a casa i donar-li una segona vida. D’igual manera, els palets de fusta, és una forma molt practica i funcional per a crear mobles de disseny de gran qualitat. Per fortuna, tenim moltes maneres de reciclar, es tracta de donar-li curs a la teva imaginació per a crear elements de decoració únics.

Les plantes no han de faltar

Les plantes, tant en interiors com exteriors, són un recurs necessari per a tenir una llar sostenible. És com tenir la naturalesa a casa. Aquestes ajuden absorbir algunes substàncies tòxiques, també ens ajuden a millorar l’aire i el nostre estil de vida. A més, no podem oblidar el toc natural que aporten a la decoració de la llar. Una idea que sembla fantàstica, és tenir un petit racó o hort urbà amb plantes aromàtiques, aquestes ajuden a decorar i donar una bona olor a la nostra casa.

Utilitza pintures ecològiques

La pintura és un altre element que també s’ha de considerar per a tenir ambients sostenibles. Aquest tipus de pintura no resulta nociva per a la salut de les persones, ja que està elaborada amb productes naturals i biodegradables.

Incorpora il·luminació LED

La il·luminació és clau en qualsevol estil decoratiu. Estalviar en consum energètic, també ajuda de crear una llar més sostenible. Per això, és important que tota la il·luminació sigui de baix consum. Una de les millors opcions és utilitzar bombetes LED que redueixin notablement la despesa energètica, tal com ho vam fer en implementar llueixes LED en aquesta reforma a una suite en el centre de Barcelona.

El suro, el bambú i el lli, altres materials claus

Aquests són alguns dels materials naturals protagonistes de la decoració sostenible. Amb ells pots començar a donar-li un aire fresc, estètic i sostenible a la teva llar. El suro, segons nostres *interioristas de *Goian, és perfecte per a les parets de la llar, est ens ajuda a reduir el consum energètic, ja que ens aïlla del fred i de la calor. Per part seva, el bambú, és un material natural molt fresc, amb el qual pots tenir qualsevol quantitat de mobles i accessoris per a la casa. Mentre que el lli, s’usa principalment en tèxtils en cortines i entapissats.

Altres elements funcionals

Els troncs i les branques dels arbres, són altres elements que se sumen als detalls de la decoració sostenible i que podem aconseguir en la naturalesa. Amb ells podem crear bonics objectes i detalls decoratius. D’igual manera, podem aconseguir el granit i les pedres naturals per als banys i plaques de cocció.

Tens alguna altra idea sobre decoració sostenible en la llar? Si és així, deixa’ns els teus comentaris i inquietuds des de la secció respectiva.