Estudiar o treballar a la casa requereix d’un espai pràctic, tranquil i còmode que propiciï un ambient de relaxació i concentració en tot moment. En els últims temps són més les llars que compten amb aquest tipus d’espai, d’allí al fet que continuem veient noves tendències amb idees per a la seva decoració.

Així que si aquestes pensant a crear o reformar aquest lloc, aquí et deixem algunes idees per a diferents aspectes. No has de passar cap consell i ho agrairàs quan els posis en pràctica.

  • La il·luminació, més que important

Luces en escritorio de habitación estudio

El millor durant el dia és aprofitar la llum natural. No obstant això, no sempre tenim l’escriptori en l’àrea de la finestra, així que és important tenir molt bona il·luminació en el lloc per a així evitar que els ulls es cansin i hi hagi un esgotament major. Per aquesta raó, s’aconsella col·locar algun tipus de llum en el sostre i escriptori.

Però a més i com un plus de gran valor, pots col·locar llums sota els repeus o situar diverses bombetes damunt de la taula o escriptori on fas els teus treballs; això augmentarà la decoració i també dóna pas a major lluminositat.

  • Els repeus i calaixos tenen dos avantatges importants, aprofita-les!

Estante tipo biblioteca en habitación estudio

Aquests són grans aliats i funcionals per a ajudar-te a organitzar, mantenir l’ordre i brindar estil a aquest espai tan especial. Així mateix, són ideals per a col·locar objectes, llibres i qualsevol material de suport. Els repeus són molt pràctiques i versàtils, fins i tot, poden funcionar com una biblioteca petita.

D’altra banda, un escriptori i taules que continguin diversos calaixos o *gavetas et poden servir per a guardar i arxivar carpetes i papers en general. Sempre som ambaixadors del bon ordre i aquí no és l’excepció.

  • Tria colors que t’ajudin la concentració

Pared en habitación estudio

Hem d’enfocar-nos a crear espais on ens sentim a gust i gaudir del que fem, per això és important seleccionar i combinar molt bé els colors per a crear ambients agradables. La finalitat? Que tirin una mà amiga en la concentració i d’aquesta manera poder rendir més i aconseguir millors resultats en el que ens proposem. En aquest cas, una opció és optar per colors neutres o suaus com el blanc, verd, crema, grisa i blava.

Igualment, pots usar tons marrons o cafès, aquests últims ajuden les persones que necessiten invertir diverses hores de treball o estudi. Com a comodí, pots triar el to groc que representa l’intel·lecte, és un color que segons els experts activa la ment i creativitat. Per quin color et decideixes?

  • Personalitza el teu espai

Decoración en habitación estudio

La idea és sentir-nos còmodes i a gust en el nostre espai personal. Per això, és més que vàlid donar-li aquest toc personal que pots personalitzar amb alguns detalls. Per exemple, els llums són necessaris per a ajudar a il·luminar l’ambient, i mentre més llum hi hagi, millor que millor.

D’altra banda, si ets amant de les plantes no ho pensis i afegeix un toc de naturalesa. Com a pla B, pots agregar altres elements com a fotografies, miralls, quadres, cortines i catifes, etcètera. La teva creativitat és el límit i amb molt poc pots fer màgia en el teu espai.

Quina altra idea tens en ment per a la teva habitació d’estudi?