En reiterades oportunitats han vingut clients de Goian a preguntar-nos quins són els passos per a convertir un local comercial en un habitatge apte per a viure. Així que si tu també estàs interessat en la informació, a continuació podràs veure un llistat amb totes les indicacions respectives.

A pesar que no són passos quantiosos, hauràs de tenir en compte cada punt de la llista perquè no tinguis problemes, ni amb la part legal, ni tampoc amb el disseny del teu pis. Així que per a anar al que ens interessa, aquí tens cada passo a seguir al peu de la lletra.

  • El primer, els permisos: en primer lloc cal saber diferenciar un negoci a una llar. Cadascun necessita permisos diferents, així que hauràs d’anar a l’ajuntament o alcaldia per a saber quins són els documents que necessites tramitar perquè el projecte de reformar un local en una llar comenci amb el peu dret. Tingues en compte que cada ciutat pot tenir unes condicions diferents com per exemple de superfície, altura o d’ubicació.
  • Segon pas, buscar un arquitecte: l’arquitecte és la persona encarregada d’aconsellar-te en tot l’anterior. T’ajudarà a saber si compleix amb la normativa, et dirà que canvis són necessaris per a poder fer el canvi d’ús i sobretot, serà molt important en l’últim punt.
  • El top 3, el disseny de la llar: en aquest punt en particular és on entrem nosaltres. En aquest cas, estiguis on estiguis, has de recórrer als decoradors o *interioristas que s’encarreguen de donar-li vida al nou pis. Des de la forma en què quedarà la cuina, els objectes de la sala d’estar, la ubicació del menjador, entre altres coses. Recorda que el lloc abans era un local, per la qual cosa es troba dissenyat per a aquest nínxol i la teva missió és donar-li un gir de 180 graus per a fer una llar perfecta i sense rastres que era un negoci. En la secció de comentaris pots deixar-nos les teves inquietuds relacionades amb aquest tema i respondrem al més aviat possible i de manera gratuïta.
  • El penúltim ítem, ajustar-se al Codi Tècnic de l’Edificació: qualsevol casa ha d’estar dissenyada sota els paràmetres establerts en el Codi Tècnic de la *Edificació Això es tradueix al fet que els encarregats de la reforma hauran de tenir en compte punts com les finestres, les instal·lacions elèctriques, la distribució de cada secció, entre altres coses.
  • La cirera del pastís, els papers després d’haver realitzat la casa: quan ja estiguis còmode en el teu nou pis, hauràs de posar-te les piles (el teu arquitecte també es pot encarregar d’això) per a tramitar 3 tipus de documents: certificat energètic (document important per a l’escriptura), escriptura de canvi d’ús (portada a través d’un notari) i finalment, però no menys important, la cèdula d’habitabilitat (indica que l’habitatge és apte per a habitar-la).

Havent conegut tot l’anterior, quina altra curiositat et passa pel cap per a reformar un negoci en la llar que tant vas voler?