Quan decorem una casa, moltes vegades tenim clar el tipus de mobles que volem, la distribució, etc. però poques vegades no parim a pensar en la il·luminació. No li donem la importància que té, la llum canviarà 100% la manera en què es vegi la teva decoració, a més pot ser un element més deco ja que donen molt joc.

Tipus d’il·luminació

A continuació us comptem els tipus d’il·luminació que pots crear i amb quina mena de llum.

Il·luminació general

Pretén il·luminar tota la sala de manera uniforme. Llums: aplicacions, focus encastats, llums de sostre, etc.

Il·luminació ambienti

És una llum suau que crea un ambient relaxat ja que no és intensa. Llums: lamparetes, aplicacions que enfoquin a les parets, leds pels sòcols o per les cantonades amb el sostre, etc.

Il·luminació funcional

Només il·lumina una cosa concreta que és necessari. Llums: flexos d’escriptori, focus del mirall del bany, aplicacions damunt de l’illa de la cuina, etc.

Il·luminació d’exposició

Vols destacar el teu quadre favorit i centrar totes les mirades en ell? Perquè et recomanem il·luminar-ho correctament. Llums: focus.

il·luminació

Colors de la llum

Una vegada saps que tipus d’il·luminació vols, et toca triar el color de la llum.

Llum càlida

En tons grocs, és la més acollidora.

Llum freda

En tons blancs tirant a blaus. És la que més il·lumina.

Llum neutra

És el punt mitjà entre la llum càlida i la llum freda. Sol ser la favorita triada en les nostres reformes ja que il·lumina sense donar la sensació de ser poc personal.

Com utilitzar les llums com a element decoratiu?

Com hem dit, les llums serveixen per a il·luminar i permetre’ns veure de nit, però també són un excel·lent element decoratiu ja que els seus múltiples models i formes, les fan una peça de disseny que cada dia torna a estar més de moda, com ja ho va estar en l’època dels nostres avis.

  • Col·loca làmpares penjants a diferents nivells.
  • Combina tipus de llums i llums
  • Tria llums bonics però funcionals. De res serveix una peça molt bonica que no compleixi la seva funció.
  • Usa llums d’acord amb l’estil de la decoració. Chandeliers per a estils clàssics, de macramé per a estils boho, llises per a estils minimalistes, etc.

Us deixem una infografia del blog de Drlivinghome.com que dóna trucs per a convertir la il·luminació en decoració.

Si necessites ajuda, compta amb un dissenyador d’interiors com els de Goian, que optimitzaran la il·luminació i mobiliari de la teva llar.