El projecte que us portem a continuació consisteix en la reforma de la cuina i el bany del pis de dos joves situat a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Els clients ja havien pintat prèviament el pis, també havien posat un sòl nou de parquet flotant i havien canviat les portes, però havien deixat per al final la inversió més forta: la cuina i el bany.

Aquest era l’estat del pis abans de la reforma:

Anna, la nostra clienta i propietària del pis, volia reformar tots dos espais amb un disseny modern i funcional, optant només per materials de màxima qualitat i donant especial importància una bona distribució dels espais, pensant en la possibilitat d’ampliar la família.

Un punt molt important a tenir en compte va ser el no perdre la lluminositat de l’habitatge durant les hores de llum, objectiu que es va aconseguir utilitzant tant el blanc com els colors neutres, vidre transparent i miralls. Els mobles més voluminosos es van situar lluny de les finestres i es va optar per lluminàries LED de llum càlida per a crear ambients acollidors replicant així l’efecte utilitzat en cafès i salons de bellesa.

Una vegada tancat el primer pressupost van començar les reunions amb Lucio Sampietro, interiorista de Goian, per a triar materials i acabats. Després de diverses setmanes de reunions, visites a showrooms i petició de mostres, es va tancar la selecció de materials mentre els operaris de Goian procedien a buidar i netejar la cuina i el bany abans d’iniciar la reforma.

En la primera setmana de treball ens trobem amb un problema tècnic que va caldre resoldre ràpid: la instal·lació de gas estava obsoleta i calia canviar-la. En les dues i tres setmanes següents es va treballar en les instal·lacions d’aigua, llum i gas. Posteriorment es va tancar una de les finestres del bany i es van posar nous sostres de pladur. La reforma va seguir el seu transcurs fins a finalitzar-se amb èxit i amb la satisfacció dels clients.

Malgrat ser un projecte relativament petit i d’un pressupost limitat, podem ressaltar diverses solucions que poden ser aplicades a qualsevol reforma.

Fornícula o buit per a xampús d’obra:

Pràctica solució que evita haver de comprar accessoris en l’últim moment que ocupen lloc i no són pràctics per a netejar. També s’evita haver de fer forats en els taulells o en el microcemento, i sempre es pot crear un punt focal com s’ha fet en aquest bany, utilitzant un taulell del mateix color que el sòl.

Armari-camerino com a moble de bany:

Una altra solució molt pràctica per als problemes de magatzematge. En aquest cas es va recórrer a un tall de portes asimètric 60+30cm perquè la persona pugui veure’s en una superfície àmplia i uniforme, ideal per a maquillar-se.

El moble va acompanyat per una aplicació LED de llum càlida que afavoreix el to de la pell (recurs utilitzat en salons de bellesa) i evita el “efecte ullera” que produeixen els focus/ulls de bou encastats just damunt dels miralls.

Plat de dutxa sintètic fet a mesura:

Es va recórrer al plat de dutxa del fabricador Fiora perquè la clienta no volia un salt/graó entre el paviment i la dutxa. Aquests plats de dutxa són una excel·lent solució per a qualsevol reforma de bany perquè a l’ésser d’un material sintètic molt flexible, el tècnic pot tallar-lo a mesura, estalviant solucions poc estètiques. El plat de dutxa pot tancar-se amb una mampara o simplement deixar-lo obert, com si fos un spa. En el cas de deixar-lo obert, es recomana no penjar mobles de fusta, o en defecte d’això xapat en fusta, prop de la dutxa.

Bidet o no tenir bidet:

Millor optar per una duchita especial (comunament anomenat telèfon). Pràctica solució que estalvia molt espai sense perdre els beneficis d’un bidet convencional. Té un fre que s’acciona en el capçal i controla en tot moment la sortida d’aigua. En aquest cas, el model és un monocomandament que també regula la temperatura de l’aigua, tot un luxe que ocupa menys de 10cm!

Accessori per a moble escaira, solució perfecta per a no perdre espai:

La solució perfecta per al moble escaira de la cuina. Aquest pràctic accessori converteix l’espai que mai s’utilitza pel seu difícil accés en un armari més on es poden emmagatzemar productes d’ús diari gràcies a la seva robusta estructura (enginyeria alemanya, producció italiana).

Osmosis baix sòcol, aigua purificada sense ocupar espai de magatzematge:

L’aigua de ciutat és potable i totes les agències de salut han realitzat estudis en els quals afirmen que no hi ha cap risc per a la salut. De totes maneres, un equip de osmosis ajuda a les persones que tenen al·lèrgia al clor o altres metalls que es troben presents o a les quals tinguin pells sensibles. Amb aquesta opció ens estalviem haver de comprar aigua embotellada i els menjars també canvien de sabor en utilitzar aigua filtrada per a bullir, coure, etc.

Per a aquest projecte, es va recórrer a un equip de osmosis que va sota el sòcol de 10cm de la cuina, deixant així lliures 80cm per als bidons de les escombraries i reciclatge que s’han muntat en el calaix inferior. També es va instal·lar una aixeta monocomandament que té la funció de osmosis i aigua no filtrada integrats, eliminant així la necessitat de foradar el marbre per a instal·lar una segona aixeta.

Aquest és el resultat final de la reforma, esperem que us agradi.

I recorda, si vols fer la teva reforma no dubtis a demanar el teu pressupost sense compromís.