A 70 quilòmetres al nord de la província de Barcelona se situa Vic, capital de la comarca d’Osona. Un històric municipi amb més de 40.000 habitants i amb tradició turística afavorida en gran part per posseir un dels conjunts medievals més atractius de tota Catalunya. En aquesta encantadora ciutat, realitzarem una reforma integral d’un pis.

Per a començar, què millor que fer-li un cop d’ull a l’estat natural d’habitatge. No hi ha dubte que dur a terme una reforma integral a Vic era més que precís. No es tracta d’una actualització d’alguna de les disposicions de la casa, arreglar alguna estada o reformar només una part d’aquesta, sinó una reforma integral per a fer molt més atractiva, si cap, aquesta casa situada en el centre d’aquest municipi i en una zona privilegiada de cases pairals

Com podeu veure en algunes d’aquestes imatges, el sòl del pis estava decorat amb grans maons, alguns havien perdut fins i tot el seu color inicial. La reforma del bany era necessària. O més aviat dels dos banys, un amb banyera i un altre amb plat de dutxa. No obstant això, com podem observar, els armaris del blanc havien quedat antiquats i impersonals. Blancs cubiculums de fusta propi de dècades passades al que acompanyaven uns taulells que precisaven una actualització completa. A més, afectats per la humitat, tant el sostre com els taulells més pròxims a la dutxa s’havien enfosquit, i pintar-vos no era la solució ideal per a aquest tipus d’apartaments.

Aquesta reforma integral a Vic ha apostat sens dubte per un moble modern, contemporani, urbà i que, al costat d’una correcta il·luminació, li aporta just això, llum i major sensació a la casa. Es tracta, per tant, més enllà dels beneficis i bondats d’aquesta reforma integral, d’aprofitar mitjançant una oportuna decoració tots els espais disponibles

En el cas de la cuina s’ha optat per un mobiliari clar en clara consonància amb el blanc de la taula o el blanc de les portes. Les dimensions són les que són, i aquests colors ajuden al fet que els espais semblin més grans; això sí, sense rescabalar l’objectiu d’aquest reforma integral: una cuina amb molt d’espai per a un magatzematge pràctic i útil.

A l’habitació juvenil ja es comencen a veure alguns dels altres canvis d’aquesta reforma integral, com són l’allisat de parets o la inclusió de parquet laminat, així com còmodes finestres climalit, i un mobiliari que combina el blanc de la casa amb detalls que casen a la perfecció amb el to del parquet utilitzat.

La transformació del bany és total. D’un bany més similar al típic bany dels anys 70, s’ha passat a un bany amb cert luxe, impactant, de qualitats de gran bellesa on el marbre és el principal protagonista. Una reforma integral de bany que inclou fins a l’últim detall.

L’habitació de matrimoni s’adapta als nous temps, tirant mà de la fusta com l’element natural que aporta aquesta sensació d’equilibri tan necessària en un ambient com aquest. Una habitació elegant on, amén del llit, un gran i pràctic armari és el protagonista en aquesta reforma integral.

I finalment, però no menys important, el saló. El parquet laminat li ofereix aquesta sensació de classe, elegància i naturalitat que busquem. Un aire més càlid i acollidor per a la qual és l’estada més transitada de la casa. Mobles moderns, contemporanis, amb una decoració senzilla i minimalista, parets blanques sense excessius recàrrecs amb la perfecta combinació de colors entre el blanc i el gris dels estors, l’entapissat del sofà i les cadires. Un ambient on ve de gust estar i que compleix aquella premissa que diu en decoració que “menys és més”.

Si estàs pensant fer una reforma no dubtis demanar el teu pressupost sense compromís.