Alguns professionals del disseny de tota mena de cases i oficines aprenen de forma empírica. No obstant això, altres especialistes en l’àrea d’interiors han realitzat diversos estudis per a assessorar i portar-te de la mà en la part de les reformes de la teva llar o oficina. Així doncs, si tens alguns dubtes relacionats amb aquesta professió, acontinuaci ón abordarem vàries interrogants perquè tinguis una idea clara del que és ser un diseñador d’interiors.

El primer a tenir en compte és que un dissenyador d’interiors s’encarrega de diverses tasques elementals per a la llar. Aquí compleix funcions que van, des de la iluminación, fins a la división d’espais i ergonomía, entre altres coses. El seu treball no és gens senzill, encara que sempre és grandiós i en les següents línies quedarà demostrat l’anterior.

 

Algunes de les curiositats sobre un dissenyador d’interiors

Perquè puguis entendre de forma més ràpida de què es tracta aquesta professió, aquí podràs observar diversos punts explicats a la mesura, així podràs buidar els teus dubtes i tenir una idea més clara per si estudiaràs aquesta carrera o per si necessites un assessor per a la teva llar.

  • Un diseñador pot realitzar diversos estudis

Una de les incògnites que més s’han presentat de part de clients de Goian és sobre si un dissenyador d’interiors pot realitzar diversos estudis. La resposta per a això és un sí rotund pel fet que es poden realitzar cursos, diplomats, intensius i fins a carreres que duren entre 8 i 10 semestres, tot depenent de l’institut o universitat on siguin inscrits.

  • Qué coses han de ser elementals per a un diseñador d’interiors?

En aquesta part mai ha de faltar la bona creativitat, el gust per la innovació a nivell general, el desig per descobrir noves cultures, la passió pel dibuix, l’ús de la computadora per a plasmar les idees i les ganes d’aprendre noves tècniques cada dí

  • Cuáles són els passos a seguir per un diseñador per a executar un projecte?

Ejecución de proyecto diseñador de interiores

Generalment solen ser 6 passos: brífing (s’explica les idees i requeriments del client), mesurament (aquí entra prendre les mesures de tots els espais), estudis preliminars (és l’exposició de les primeres idees que seran posades en l’obra), avantprojecte (a través d’un programari es crea la maqueta per a veure com es veurà l’obra en 3D), projecte executiu (és la realització de l’obra de cap a peus) i acompanyament (es basa en que el dissenyador estigui present amb els clients en el procés d’execució de l’obra per a validar que tot marxa d’acord a el que s’estableix).

  • Sobre qué temes ha d’estar informat un diseñador?

Un professional d’aquesta àrea ha de saber temes relacionats amb el màrqueting, la qualitat de vida, el disseny, la qualitat, tècniques de moda, teoria del disseny, ergonomia, maquetes i models, entre altres coses.

Segur amb aquests punts ja tens una idea més clara sobre el que és ser dissenyador d’interiors. Qué una altra cosa pots aportar a aquesta àrea elemental per a la construcción d’una obra? T’agradaría ser diseñador d’interiors? Tens algun altre dubte?