Avui us portem una notícia del 13 d’abril de 2021 d’El País que compta el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia espanyola.

A través del que es canalitzarà l’arribada de 72.000 milions de fons europeus, contemplarà ajudes per a rehabilitar habitatges per les quals els propietaris obtindran entre el 35% i el 100% del cost de les obres de millora dels edificis. Amb uns 5.800 milions destinats en diferents programes de rehabilitació i el focus posat en l’eficiència energètica, és una de les línies mestres del pla que supervisarà aquest dimarts la comissió interministerial de seguiment i que Pedro Sánchez presentarà demà en el Congrés.

Aquest últim és el que acapara més fons i contempla al seu torn diverses actuacions en funció de l’escala: permetrà escometre obres en edificis o en barris sencers. En edificis, normalment comunitats de propietaris, les subvencions aniran del 35% al 70% en funció del cost de l’obra i l’estalvi energètic que suposi, segons fonts de Transports. Per a animar als propietaris a fer l’obra, rebran més finançament els projectes en què la despesa de la reforma trigui més a amortitzar-se amb el que s’estalviarà després en les factures de llum o gas.

L’Executiu preveu que empreses constructores, energètiques o fins i tot bancs s’associïn i tramitin els projectes en bloc, incloent la planificació, l’obra i la gestió de les ajudes. Així els veïns només pagarien la part que els correspon i no s’encarregarien de res més. Això agilitaria els plans i permetria que es fessin a major escala.

A més de les ajudes directes, també s’estudia recuperar les deduccions fiscals per rehabilitació. Aquestes serien d’un 30% si l’obra aconsegueix un determinat estalvi energètic i aconseguirien el 60% si amb els treballs s’aconsegueix millorar la qualificació energètica de l’habitatge (segons el barem actual de set lletres).

Des de Goian fem rehabilitacions de façanes i edificis sencers aconseguint sempre una millora de la despesa energètica pel que esperem que els nostres clients puguin beneficiar-se d’aquestes ajudes. Fem reformes a Barcelona i tots els municipis dels voltants. No dubtis a demanar el teu pressupost avui mateix.

93 437 29 48