Si vols rebaixar la teva factura de la llum, ja sigui per estalvi econòmic, per contribuir a millorar el medi ambient, per tenir un consum responsable o per una mescla de totes, avui et comptem alguns trucs i consells que hauràs de seguir per a baixar aquestes xifres.

Aïllament de la teva casa

Hi ha uns certs elements com les finestres, que si estan en mal estat i tenen pèrdues calòriques, poden fer-te malgastar molta energia i diners. Per això, sabem que canviar les finestres és una inversió molt rendible a llarg termini i a curt, ja que evitessis perdudes innecessàries. Instal·lar un bon revestiment de parets també t’aïllarà dels canvis de temperatura exteriors i si ho desitges també ho farà acústicament.

Tarifes de llum

Avui dia, trobem en el mercat múltiples tarifes de llum per a contractar. Fer un canvi de tarifa ens pot beneficiar depenent dels nostres interessos, la nostra potència contractada i els nostres horaris.

Les tarifes més comunes són:

  • Tarifa plana: sempre pagues la mateixa quota independentment del teu consum.
  • Tarifa amb discriminació horària: podràs seleccionar en què horaris pagar més o menys, per exemple, si posaràs rentadores a les 20:*00h, selecciona aquest tram com el de menor consum.

Electrodomèstics eficients

Un electrodomèstic que tingui un consum molt alt però que el cost del mateix va ser econòmic: surt car. L’ideal és que comprovis l’etiqueta d’eficiència energètica abans de comprar-ho ja que pot marcar la diferència de despesa fins a un 40%. Molts electrodomèstics ja vénen amb la funció Eco per a minimitzar la despesa de llum i d’aigua. Us recomanem de nou, no escatimar en aquesta mena de funcions. Si que és cert, que el preu d’aquests electrodomèstics pugui encarir però a mitjà termini us sortirà molt més rendible.

estalviar factura llum

Calefacció

En un altre post ja us comptem en profunditat tots els trucs i consells per a estalviar en calefacció. Tornarem a fer un repàs ràpid, amb els conceptes més importants.

Fer un mínim manteniment anual i tenir termòstats precisos i en bon estat és fonamental. A més has de mantenir una temperatura constant d’entre 19 °C i 21 °C durant tot el dia. Encendre la calefacció durant 2 hores a 23 °C consumeix molt més que mantenir la temperatura anterior. A la nit pots deixar-la entre 15 °C i 17 °C. L’aïllament que us comentàvem en el primer punt, té relació directa amb el  consum de la calefacció pel que no solament estalviaràs en llum, sinó també en calefacció.

Recorda, entre tots podem reduir el malgasto energètic en auge d’aquests últims anys a més de millorar les nostres factures.