Després d’haver invertit en la construcció d’una piscina i d’haver-la gaudit, has de tornar a la realitat i cuidar-la. Tens una piscina però no saps molt bé com fer-li el correcte manteniment perquè et duri el màxim possible? Avui t’expliquem què has de fer, començarem amb la piscina buida.

Neteja del tot

Si les parets tenen brutícia incrustada has d’usar un producte específic per a això, normalment el rendiment del producte és d’aproximadament 1L per a cada 5 m³ depenent del grau d’incrustació. La neteja és millor fer-la a la tarda quan s’està anant el sol, deixaràs actuar les hores indicades el producte i l’aclariràs amb aigua per a evitar que faci mal al material de la piscina. Fes sempre cas de les recomanacions del fabricant.

Omplir la piscina

Abans d’omplir d’aigua la piscina, has de revisar les seves instal·lacions per a comprovar si funcionen o no i si és necessari reparar-ho. Tingues en compte abans d’omplir-la:

  • Vàlvula selectora del filtre.
  • Vàlvules d’aspiració i impulsió.
  • Filtre.
  • Bomba.
  • Skimmers.

Passos a seguir per a l’ompliment:

  • Posar en funcionament la bomba.
  • Fer circular l’aigua i omplir-la fins a cobrir la meitat dels skimmers.
  • Realitzar una cloració inicial (de xoc).

Control del pH

Que el clor sigui efectiu i desinfecti dependrà directament del pH que ha d’estar entre 7.2 i 7.6. És important mantenir aquest valor per a evitar possibles irritacions en els banyistes. Si el pH és superior a 7.6, el desinfectant (clor, normalment) perd efectivitat. Al contrari, si és inferior a 7.2, l’aigua de la piscina adquireix propietats àcides i  pot irritar els ulls i la pell de les persones que utilitzin la teva piscina.

Has de corregir-ho amb els productes adequats.

 

Tasques a fer

Diàriament has d’analitzar el pH de l’aigua i ajustar-lo si és necessari amb els productes indicats.

Setmanalment reposa les tauletes  en els *skimmers. Si la instal·lació disposa de dosificador, omple-ho de pastilles i a continuació feix circular l’aigua a través del dosificador.

 

Demana el pressupost de la teva piscina avui mateix. Així la gaudiràs tot l’estiu amb aquells que més vols.