Gràcies a la domòtica, a més de ser una via per a estalviar energia, podem adquirir un gran nivell de comoditat i seguretat.

Avui, gràcies a la tecnologia, podem controlar la nostra llar (la seva climatització, alarmes, cambres, l’intèrfon, baixar i pujar persianes i tendals, il·luminar la casa…) des de pràcticament qualsevol lloc del món.

Quan estem a casa és molt fàcil crear un bon ambient amb tan sols un interruptor (que s’encenguin les llums necessàries i es tanquin les persianes per a tenir una bona visió de la televisió, per exemple). A més, se’ls pot afegir una interactuación amb audiovisuals creant preferències d’usuari i tenint a l’abast la xarxa per a qualsevol necessitat (pel·lícules, documentals, música…)

La domòtica també controla l’accés al nostre habitatge. Imaginem que tenim la mateixa visita cada dia, es podria controlar el seu accés registrant les seves entrades i sortides, i deixant accés a la llar sempre que estigui en l’horari autoritzat.

Aquestes instal·lacions compten també amb un control d’avaries i pèrdues, d’aigua o gas, amb vàlvules integrades per al seu tancament i maneig de la xarxa elèctrica segons el perfil de l’usuari.

Gràcies a la tecnologia “Facility Server 4”, podem arribar a reduir fins a un 13% d’energia mitjançant l’automatització de la protecció solar, un 25% regulant la temperatura de les habitacions individuals, un 35% a través l’automatització de la il·luminació i un 45% a causa de l’automatització de la ventilació.

El més curiós d’això és que tot pot estar controlat des de qualsevol lloc, ja sigui per ordinador, tablet, telèfon intel·ligent.

I la gran pregunta és, si ja tenim la domòtica pràcticament en tots els cotxes, Per què no a casa?