Ja vas prendre la decisió de realitzar una reforma integral al teu habitatge però no saps com fer-la ni per on començar? Llavors queda’t tranquil, perquè aquí et portem tot el que necessites saber perquè no estiguis perdut en el tema de la reforma al teu pis.

Realitzar una obra com aquesta no és gens senzill. No obstant això, amb informació prèvia, ajuda professional i bastant paciència i bona energia podràs veure com el teu pis té un gir positiu de 180 graus. Llavors, estàs llest per a veure cada indicació?

  • Primer organitza les teves idees, gustos i necessitats

Tots volem una casa amb piscina, jardí, sala d’estar immensa i pari de comptar. No obstant això, el principal ha de ser prioritzar i establir les idees d’acord al rang de les nostres necessitats i el que la butxaca pot pagar. En aquest punt entra el que vols integrar perquè després puguis posar en pràctica la segona indicació.

  • Realitza un petit esbós amb la nova distribució

Boceto reforma casa

Arriba l’hora que les idees es plasmin en un esbós o petit croquis per a visualitzar una mica més el disseny de l’habitatge reformat. Aquí tenim les noves divisions, les posicions de la cuina, habitacions, banys, etcètera. Una vegada tinguis llest tot això, podràs donar-li *play al següent pas.

  • Estableix un pressupost

Aquest punt, quan no sol ser el primer, el situem en la tercera casella perquè puguis ordenar-te una mica més sense somiar més del que deuries. El tema del pressupost és molt important perquè gràcies a ell tindràs un límit per a contractar l’equip encarregat de l’obra, el tipus i qualitat de material i els detalls estètics que sempre necessiten bona inversió. Això hauries de fer-ho amb ajuda d’un especialista juntament amb el següent pas.

Ja fet l’anterior, què segueix després?

  • Recórrer a especialistes per a dur a terme tot el procés

És important comentar que l’ajuda de professionals sempre és vital perquè cada aspecte tingui bons resultats. Segur estem que vols el millor treball possible, així que com quarta indicació hauràs de tocar la porta d’especialistes encarregats de l’assessoria i també de les reformes en si. Al final del post pots deixar-nos els teus comentaris o fins i tot sol·licitar pressupostos sense compromís.

  • Contracte, garanties i permisos, imprescindible

No has d’oblidar-te tampoc dels permisos i tot el relacionat amb el contracte de l’obra. En molts casos els especialistes ens encarreguem de la *permisología perquè puguis enfocar-te en la reforma del teu pis amb menys estrès.

  • Mantenir-te a l’arracada de tot però amb paciència, encara més dels petits detalls

Per a acabar, hauràs d’estar pendent que tot vagi tal com s’havia assentat en el contracte, els detalls estètics, algun imperfecte o qualsevol altre dubte però prevalent la paciència a cada moment. Les males estones en una reforma es poden presentar cada 2×3, així que és millor suportar les coses a poc a poc i amb calma… ho diem per experiència (inserim riure motivador).

I tu, quina altra cosa agregaries en els passos per a reformar un habitatge?