Es diu que el confort d’un habitatge també té la seva importància en la secció del bany. Aquesta part de la casa és vital perquè ens permet refrescar-nos en qualsevol moment, per la qual cosa sempre estarem en ella durant unes quantes vegades al dia. D’assegurança t’has estat preguntant, serà millor un plat de dutxa o una banyera? Aquesta incògnita la hi fan centenars d’usuaris, perquè cada forma compta amb les seves característiques, avantatges i desavantatges.

En primer lloc, val la pena comentar que el plat de dutxa està guanyant major terreny en el mercat, perquè brinda centenars de bondats quant a l’espai. No obstant això, la banyera no es queda enrere, doncs encara que es tracti d’una alternativa vintage, s’han estat desenvolupant nous models que resulten més ergonòmics i fins a millors per a una població de la llar: els nens.

Si desitges aclarir els teus dubtes, has arribat al lloc correcte. En Goian ens agrada emetre recomanacions i buidar totes les incògnites dels nostres usuaris. Així que aquí podràs conèixer les característiques, avantatges i alguns desavantatges de totes dues opcions.

El primer, el plat de dutxa

El plat de dutxa pot ser una opció viable per les possibilitats que existeixen per a personalitzar aquesta secció del bany. Les principals característiques d’aquesta opció són les següents:

 • Poden resultar més econòmiques.
 • El plat de dutxa redueix el consum d’aigua de forma significativa.
 • Estalvia espais que poden ser utilitzats per a situar altres objectes, un tovalloler, per exemple.
 • Resulta la millor alternativa per a persones amb discapacitat o persones de la tercera edat i amb problemes de moviment.
 • Perfectes si es col·loquen en una cantonada. Des d’allí, poden adaptar la forma quadrada, circular, entre altres.
 • Una dels desavantatges és que els treballs de reforma poden ser enutjosos. També, el pressupost pot augmentar o disminuir d’acord a la qualitat dels materials. Però com sempre afirmem en Goian, mentre un material tingui major qualitat, menors seran les preocupacions del client a llarg termini.
 • Existeix una gran gamma d’opcions; tant en grandària, com en colors i preus.

 

Ara la contrapart, la banyera

 • És l’opció ideal si tenim fills, ja que pot resultar en un espai de joc i comoditat, tant per al menor, com per al representant.
 • El seu preu sol ser major al d’un plat de dutxa.
 • Els nous models són més ergonòmics i cada vegada ofereixen majors serveis.
 • Un desavantatge és que poden perdre la lluentor per estar revestides amb una capa d’esmalt. A més, poden partir-se amb facilitat quan cau un objecte contundent sobre ella.

 

Tot varia d’acord a les nostres necessitats.

Està de més dir que tot varia en el que estiguis buscant, en el teu pressupost, en l’espai disponible i en els gustos de forma general. Presa en compte cada ítem perquè l’elecció sigui perfecta, així gaudiràs d’haver seleccionat la millor alternativa per al gaudi de tots els teus familiars.

Prefereixes el plat de dutxa, o et quedes amb la banyera? Esperem tots els teus comentaris i inquietuds.