En el nou Pla de Recuperació Transformació i Resiliència que ha establert el Govern, es contempla que es pugui fer una deducció de fins al 60% en l’IRPF (Impost de la Renda sobre les Persones Físiques) si aquesta rehabilitació millora l’eficiència energètica de l’habitatge, apostant així per aconseguir edificis més sostenibles.

Rehabilitar habitatges tindrà una deducció de fins al 60% en l’IRPF si es fan més eficients.

Aquestes deduccions tindran un impacte de 450 milions d’euros que es finançaran amb els 6.820 milions d’euros provinents dels fons europeus i que es destinaran a la rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana. Segons el Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana, aquesta quantitat és una reserva que s’anirà utilitzant per a aplicar les deduccions i pot ser que s’utilitzi tot o part, ja que anirà en funció de l’evolució de l’aplicació de la deducció.

Aquestes actuacions de rehabilitació hauran de fer-se per part d’empreses professionals que garanteixin canvis en l’eficiència energètica.

Quines deduccions pots obtenir?

  • Deducció del 20% en l’IRPF si es redueix en un 7% la despesa de calefacció i refrigeració. Com pots aconseguir això? Fent un canvi de finestres per unes de qualitat aïllants.
  • Deducció del 40% en l’IRPF si es redueix un 30% la despesa d’energia general no renovable. Hauràs d’obtenir un certificat d’eficiència energètica oficial amb mínim una B o una A.
  • Deducció del 60% en l’IRPF si es redueix un 30% la despesa d’energia general no renovable en edificis complets, de manera prioritària en edificis d’habitatges residencials. Haureu d’obtenir també el certificat d’eficiència energètica oficial amb mínim una B o una A.

El pressupost que destina el Govern a aquestes deduccions contemplades en el Pla de Recuperació i Resiliència, és de 6.820 milions d’euros. Aquesta partida pretén portar Espanya cap a un camí més verd i sostenible, a més, l’eficiència energètica redueix les factures d’una llar pel que és una molt bona inversió.

Informa’t d’aquestes deduccions i demana pressupost a una empresa professional com Goian perquè duguem a terme la teva rehabilitació de millora d’eficiència energètica.