Si estàs pensant a adquirir un terreny per a construir la casa dels teus somnis o per a fer una inversió, és important que comptis amb tota la informació i requeriments necessaris abans de dur a terme la negociació. La idea és que tot el procés de compra-venda flueixi satisfactòriament per a més endavant evitar-se maldecaps.

Per això, si és la primera vegada que et pujaràs al tren d’aquesta mena de projecte, llavors el millor és que donis un cop d’ull al següent article. Pren nota a 5 dels aspectes més rellevants a tenir en compte abans d’adquirir un terreny.

Definir la seva finalitat

Abans de començar la cerca és important establir l’ús que li donaràs a l’immoble. En tal sentit, l’objectiu pot ser la construcció del teu habitatge, inici d’un desenvolupament immobiliari amb finalitats comercials o residencials o conrear i conservar. D’allí podràs definir també la ubicació, és a dir, si ho vols en un barri, en una zona cèntrica o allunyada de la ciutat.

Revisi la documentació i situació registral

Abans de continuar amb el tràmit i no posar en risc la negociació, és important verificar la seguretat jurídica i registral de l’immoble. En altres paraules que el venedor tingui les escriptures o títol de propietat del terreny al dia, a més has de constatar que totes les dades i característiques de l’immoble coincideixin amb el que t’estan oferint.

D’igual manera, has de revisar davant l’oficina notarial o registral de la localitat on es troba el registre de l’immoble i constatar que el mateix  es trobi lliure de gravamen, és a dir que no tingui cap hipoteca  o qualsevol altra condició de no poder vendre.

La visita al terreny, també és clau

L’ideal seria que visitis personalment el lloc en el qual invertiràs, d’aquesta manera coneixeràs millor la ubicació, l’entorn i rutes d’accés que disposa. Aquesta és la millor manera de comprovar l’aire que es respira en la zona. Igualment has de verificar si el terreny objecte de la compra compta amb la disponibilitat dels serveis públics bàsics, com a aigua, electricitat i drenatge. Es pot dir que una bona inversió es destina a propietats en zones consolidades que ja tenen tots  els serveis al seu voltant.

Però no t’espantis si no pots visitar-ho, l’important és revisar bé la informació d’on compraràs i la ubicació. A més, avui dia també pots fer ús de la tecnologia i fer un recorregut virtual per la zona on desitges comprar.

Comprova la documentació i ús de sòl

És important llegir detingudament la informació de les escriptures. Comprova que l’immoble que t’estan venent compti amb l’autorització per a construir i el tipus de construcció autoritzat.

En tal sentit, abans que comenci  a edificar-se el projecte que tens al cap, hauria de buscar la realització d’un estudi geotècnic que determini la naturalesa i propietats del terreny. La composició del sòl que trepitgés el teu futur habitatge constitueix la base de tot.

Investiga la zona geogràfica

Perquè més endavant no t’estiguis portant sorpreses amb alguns fenòmens de la naturalesa, a temps has de verificar amb veïns o ens governamentals com és la zona, és a dir si sofreix amb freqüència d’inundacions, *deslaves, sismes, huracans o qualsevol altre aspecte que hagis de considerar. Des de la pàgina de *icasas també recomanen verificar les condicions geogràfiques i qualsevol altre tipus de risc que pugui minvar  valor a la futura propietat.

Consulta sobre les limitacions

D’altra banda, és important examinar les normes de construcció que estableix el Codi d’Ordenament Urbà, que determina les condicions i límits que han de respectar-se perquè la futura obra sigui aprovada legalment. Per això, és necessari indagar en aquests documents per a veure si pots dur a terme el projecte que imagines en el lot de terreny en qüestió.

Després de tot l’anterior, és moment de dur a terme la construcció i decoració de la llar, el punt rellevant on ens especialitzem gràcies al nostre equip de *interioristas. Si desitges consultar-nos, pots fer-ho des de la secció respectiva sense cap compromís

Si ja has passat per aquesta mena de negociació, explica’ns com ha estat la teva experiència i alguna recomanació que no hauríem de passar. Si necessites inspiració i creativitat per a la teva nova casa, llegeix el nostre post sobre les cases més curioses del món.