T’has plantejat construir-te una casa passiva? Les cases passives bàsicament són construccions que utilitzen els principis del disseny bioclimàtic combinat amb una gran eficiència energètica. Aquest tipus de cases busca maximitzar l’estalvi energètic mitjançant el disseny de la seva construcció i la integració de determinada tecnologia. Gràcies als seus dissenys, es pot aprofitar al màxim la llum i la radiació solar.

Una casa passiva és eficient energèticament, confortable i saludable. Amb això, s’asseguren les temperatures adequades i la bona qualitat de l’aire. El seu objectiu va ser crear un alt confort al costat d’un consum d’energia molt baix. Ara bé, és important saber quins són els avantatges i desavantatges abans d’optar per aquesta mena d’habitatge. Aixi que sense més que dir, mostrarem cadascuna d’elles.

Avantatges de les cases passives

 • La casa passiva consumeix entre un 90% menys d’energia en comparació amb una casa ja construïda i un 75% menys que una casa d’obra nova.
 • No és necessària la climatització assistida (calefacció o aire condicionat). De manera que l’exigència d’energia pot ser compensada amb energies renovables per a proveir-les.
 • Aquest tipus de construcció optimitza tota la calor provinent de la radiació solar que entra per les finestres, aixi com la calor corporal punt de les persones que habiten en ella, com dels electrodomèstics en funcionament.
 • Un altre avantatge, és que el model de casa passiva es pot emprar en qualsevol lloc i en clima orientant la casa, segons les particularitats del terreny i la seva ubicació.
 • Si la casa compleix amb tots els principis de la construcció de cases passives, el seu cost es transformés en salut, confort i estalvi energètic. Segons l’opinió dels nostres dissenyadors i decoradors de Goian també és molt important el confort i la comoditat en interiors.
 • L’estàndard Passivhaus integra solucions per a la renovació de l’aire. En tal sentit, d’una banda introdueix aire fresc a la casa i d’altra banda evacua aire viciat, però mantenint la calor del mateix que caldeja l’aire nou.
 • El seu aïllament acústic és molt elevat respecte a un habitatge convencional.
 • Un altre punt addicional a tenir en compte és que no ha de confondre’s amb les cases prefabricades (en aquest article esmentem els avantatges i desavantatges d’aquesta alternativa), ja que abans ens havien preguntat si es tractava d’una tècnica similar.

Desavantatges de les cases passives

 • La casa passiva té un cost més alt que una casa convencional, a causa dels elements i tecnologies que s’utilitzen per a la seva construcció. No obstant això, és una inversió que a la llarga es recupera pels seus beneficis.
 • Les finestres d’aquesta mena de cases poden arribar a necessitar triple envidrament en les zones més fredes, cosa que significa que la inversió inicial en la construcció sigui major.
 • Encara que són construccions que presten molta atenció a l’estalvi energètic, pot ser que no ocorre el mateix pera l’estalvi d’aigua.
 • Si les tecnologies utilitzades porten la certificació (passivhaus), té un sobre cost major.
 • El recuperador de calor és una part significativa de l’aportació tecnològica de les cases passives. Però perquè aquest tingui un desenvolupament eficient, la demanda d’energia ha de ser molt baix, la qual cosa s’aconsegueix amb un hermetisme absolut que és costós.

A Goian, construïm la casa dels teus somnis. Ens agradaria saber la teva opinió sobre aquesta mena de cases, si t’agradaria viure en aquesta mena d’habitatge o per què no el faries. Si vols començar apostant per energies renovables, llegeix el nostre post sobre paneles solars.