Quan pensem a reformar o generar algun canvi a la nostra sala de bany, sempre busquem ampliar i guanyar espai, tot per a millorar la comoditat, l’estètica i també per a aconseguir un ambient més agradable. Aquesta estada és molt important en la nostra llar perquè és un dels pocs llocs on podem estar en privat per a alliberar tot tipus d’estrès, d’allí que no s’hagi de passar per alt tota la seva decoració i estil.

Quan es tracta d’un bany petit hem de tenir en compte no recarregar l’espai sinó tot el contrari. Aquí hem de seleccionar només l’essencial per a aprofitar cada centímetre quadrat. D’aquesta forma, podràs trobar els resultats que tant desitges en decorar-ho i ambientar-ho al teu gust i sense sortir-te dels límits. Així que si estàs buscant els millors consells, mancant un, aquí tens 5 recomanacions perquè la reforma d’un bany no es vagi en l’intent.

– Els colors de les parets juguen un paper molt important, treu-los el màxim profit!: si el que estem buscant és una mica d’amplitud et suggerim utilitzar tons clars i relaxants, que són els encarregats d’aportar lluminositat i amplitud a l’espai. A més, ajuden a reflectir més la llum, promouen la neteja i generen espais més agradables. En aquest cas, el blanc, un verd clar, blau mitjà o turquesa.

Paredes blancas en baño pequeño

– Canvia la banyera per una dutxa: avui dia són més pràctiques i ocupen menys espai. A més que aporten comoditat, confort i amplitud visual a l’espai, les pots aconseguir en diferents models i dissenys, al mateix temps en què són fàcils d’adaptar a qualsevol estil. Les banyeres ja estan quedant en segon pla i en comptes d’això hem vist clients que inverteixen en una dutxa de millor qualitat i amb millor acabat a nivell de tots els altres objectes essencials.

Els miralls tampoc han de faltar: els miralls són un complement ideal en qualsevol sala de bany. Els podem trobar en diferents models i grandàries. Un altre punt a destacar i potser el més important és que genera sensació d’amplitud i dóna un toc especial a l’ornamentació.

Baño pequeño con espejo

La il·luminació, res com la bona llum: un llum central d’acord al disseny pot ser suficient, encara que amb les llums LED darrere del mirall o a les cantonades tampoc queda malament i aporten llum i bon estil, tot en un mateix material.

Luces LED en baño pequeño

Els taulells, una altra opció interessant: a l’hora de reformar les teves parets i pis comptes amb una gran varietat de materials, per la qual cosa només has de seleccionar el color que més s’adapta al que estàs buscant. En alguns casos pots optar per rajoles de ceràmica o de porcellana ja que són les més utilitzades i tenen gran resistència a l’aigua. També pots usar rajoles de pedra natural per a ressaltar l’estil rustico i taulells tant per al pis com per als detalls en les parets.

Azulejos en baños pequeños

Ara bé, sabent totes aquestes opcions, quina és la teva favorita? Tens alguna altra recomanació per a reformar un bany petit?