Vols revaloritzar el teu habitatge per a vendre-la o llogués però no saps exactament què fer? Hi ha casos extrems en els quals només ho valorarà una reforma integral perquè les instal·lacions i materials poden estar en molt mal estat i ser perilloses però, si el teu pis solament es veu antiquat, què pots fer?

Es calcula que unes millores poden augmentar el preu de venda fins a un 20% i de lloguer un 30% pel que et recomanem que llegeixis tot l’article i l’apliquis al teu habitatge.

Banys amb un aire modern

Si el teu bany té seriosos problemes com a fugides d’aigua, mala il·luminació, sanitaris en mal estat etc. el millor serà que facis una reforma del bany amb un equip professional per a fer-lo segur i còmode. Si el teu bany és petit et recomanem aquest post amb consells per a reformar un bany petit. El canvi més demandat és la substitució de la banyera per un plat de dutxa per a major comoditat.

Si el teu bany simplement s’ha quedat una mica antiquat pel disseny dels enrajolats, el mobiliari o l’aixeteria tens diverses opcions: pots pintar les parets amb pintura especial per a enrajolats de color i fer que semblin noves, si són llises, pots afegir-los vinil que actualment hi ha una gran varietat en el mercat disponible. Pots també canviar els mobles sense que se’t vagin de pressupost o sinó també pintar-los i canviar poms, li donarà una sensació de modernitat.

 

Cuines pràctiques

La reforma de la cuina és probablement on més pressupost has d’assignar ja que solen ser una mica més costoses, sobretot si també hi ha problemes d’instal·lacions antiquades o has d’instal·lar gas natural.

Si la teva cuina aquesta antiquada d’estilisme solament, pots fer-li una rentada de cara adaptada a les noves tendències de decoració: pintar mobles amb pintura especial per a fusta o vinilar-los, canvi de poms, pintar parets, canviar aixeteria, polir marbre, etc.

 

Finestres

Les finestres de mala qualitat són el que més tira cap endarrere als possibles inquilins o compradors ja que és una pèrdua d’energia calòrica i diners importants perquè permet entrar a l’aire. Sabem que és una despesa important, però t’assegurem que revaloritzarà molt el teu habitatge.

 

Altres canvis

Altres canvis importants i no tan costos són pintar les parets, llevar aquests colors que ja no estan de moda com a vermells, taronges, blaus, verds, etc. per uns altres més neutres o pastís com a beix, blanc, grisos, etc. També has d’arreglar els sòls si es poden polir. A més un altre punt important és l’espai de magatzematge ja que es valora molt positivament sobretot a l’hora de llogar un habitatge.

Finalment, recorda decorar i ordenar el dia que es vagin a fer les fotografies de la teva llar perquè no hi ha ni més ni menys atractiu que un espai amb brutícia i desordre visible.

 

Si no saps quina empresa de reformes triar perquè els teus canvis siguin rendibles i eficients, consulta el nostre últim post on et donem uns consells per a tenir en compte.